Misidjan: "Geprofiteerd van mindere dag PSV"

19 september 2013 – Hij degradeerde vorig seizoen met Willem II uit de Eredivisie en koos deze zomer voor een transfer naar Ludogorets Razgrad, een overstap die met de nodige scepsis werd bekeken. Tegen PSV toonde Virgil Misidjan donderdag echter aan dat hij met zijn opvallende transfer op sportief gebied een flink stap vooruit heeft gemaakt. Met zijn Bulgaarse werkgever won hij, volledig verdiend, met 0-2 in Eindhoven.

Na afloop van de wedstrijd in het Philips Stadion stond Misidjan met een grote grijns op zijn gezicht de verzamelde pers te woord. “Heel fijn om zo terug te keren in Nederland”, zei de maker van het tweede Bulgaarse doelpunt. “Wat een avond.”

Voor de wedstrijd had Misidjan al het gevoel dat er wat te halen viel voor zijn club. “Ik wist dat we een kans hadden als PSV niet goed in zijn vel zou zitten. Mijn gevoel bleek dus te kloppen. PSV speelde niet zo goed, in een te laag tempo. Daar hebben wij goed van geprofiteerd.”

Voor Misidjan smaakt de zege extra zoet omdat veel mensen zich deze zomer afvroegen wat hij in hemelsnaam bij Ludogorets moest. “Dat heb ik vaak gehoord, ja. Daarom hoopten mijn Nederlandse teamgenoot Mitchell Burgzorg en ik al dat we in de Europa League tegen een club uit de Eredivisie zouden loten, dan kon iedereen zien hoe ons niveau is. Vandaag hebben we laten zien dat het niet zo raar was om voor Ludogorets te kiezen", lacht de 20-jarige Brabander.

UEFA Europa League

gerelateerd