PSV blijft kalm: "We wisten dat dit zou komen"

20 september 2013, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoe snel het kan gaan in de voetballerij, bewijst PSV dit seizoen. Na de eerste twee of drie weken van het seizoen kwamen alle voetbalvolgers superlatieven tekort om de totaal vernieuwde ploeg van coach Phillip Cocu de hemel in te prijzen, maar inmiddels is de formatie al ruim een maand zonder overwinning. Tegen Ludogorets beleefde PSV donderdag een voorlopig dieptepunt, het verloor thuis met 0-2.

Voor de laatste overwinning van PSV moeten we nu al terug naar zaterdag 17 augustus, ruim een maand geleden. Na de 3-0 zege op Go Ahead Eagles volgden twee nederlagen en vier gelijke spelen. De wedstrijd tegen Ludogorets was in alle opzichten het voorlopige dieptepunt. De ploeg die een maand geleden zo frivool en fris speelde, leek nu niet vooruit te branden. Dat Ludogorets met 0-2 won was al pijnlijk, nog veel pijnlijker was dat dit resultaat eigenlijk volledig verdiend was.

Zelf was Schaars één van de spelers die aanvankelijk aan de kant bleef. Hij kwam pas na rust, toen het kwaad al geschied was, in de ploeg. “Ik loop al een tijdje rond met een gekneusde teen en na het drukke programma van de laatste weken, was het nu tijd om even rust te nemen. Maar ik baal er flink van hoe dit gelopen is. Kijk, eigenlijk maakt het niet uit of Jantje of Pietje in het veld staat. Je spreekt samen af dat je druk zet, duels wint en naar voren voetbalt. Als je dat in het veld dan niet op kan brengen, krijg je het tegen iedere tegenstander moeilijk.”

Teamgenoot Jeffrey Bruma vindt dat PSV na deze mindere periode niet in paniek moet raken. “Deze wedstrijd was een kans om de slechte reeks te doorbreken, daar waren we ons van bewust. Maar we moeten rustig blijven, hier komen we zeker uit. We moeten ons hoofd niet laten hangen en lering trekken uit dit duel. Zondag is er weer een nieuwe wedstrijd, dan willen we weer winnen. Dat is tegen Ajax, inderdaad.”

Met de opmerking dat PSV tegen de landskampioen, de laatste jaren dé te kloppen ploeg in Nederland, de slechte reeks in één klap goed kan maken, kan de centrale verdediger weinig. “Misschien. Maar eigenlijk is iedere wedstrijd een meetmoment voor ons. We moeten gewoon zorgen dat we een goede wedstrijd spelen.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen