Gudmundsson ook in Israël goud waard voor AZ

19 september 2013, 22:54   Bijgewerkt: 19 september 2013, 23:27

AZ is donderdag uitstekend begonnen aan het Europa League-toernooi. De Alkmaarders keren na een weinig verheffende wedstrijd tegen Maccabi Haifa met drie punten huiswaarts. In het warme Haifa - de temperatuur in de Israëlische kuststad was 27 graden - besliste de koelbloedige Johann Berg Gudmundsson de wedstrijd: 0-1.

In het tweede bedrijf zagen we een vergelijkbaar beeld. AZ leunde achterover en loerde op de counter. Tot kansen leidde dat aanvankelijk niet. Met Martens en Overtoom voor Beerens en Elm kwam er na een uur spelen iets meer voetbal in het tot dan toe slordige AZ. De voormalig Heracles-middenvelder gaf al meteen een waarschuwing af met een hard schot dat niet ver over het doel scheerde.

Vijf minuten later was het alsnog raak. De IJslander Gudmundson - in de voorrondes tegen het Griekse Atromitos ook al tweemaal trefzeker - brak de wedstrijd open. Hij kreeg daarbij wel enige hulp van de weifelend optredende verdediging én doelman van Haifa. Viergever was vanaf links de aangever.

AZ is daardoor de enige Nederlandse ploeg die deze week potten weet te breken in Europa. Na het verwachte verlies van Ajax (4-0 bij Barcelona) en de verrassende nederlaag van PSV, dat in Eindhoven met 2-0 onderuit ging tegen het Bulgaarse Ludogorets, zorgde de ploeg van trainer Gertjan Verbeek ervoor dat het Nederlandse voetbal niet helemaal een modderfiguur slaat buiten de landsgrenzen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen