Gudelj: "Speciaal om tegen vader te spelen"

20 september 2013, 18:08

Net als vorig seizoen is AZ-thuis de eerste wedstrijd van NAC Breda na zijn verjaardag, de 101ste in dit geval. Voor Nemanja Gudelj wordt het een heel speciaal duel. Een jaar geleden won hij met NAC met 2-1 van de Alkmaarders. Inmiddels maakt de Servische middenvelder deel uit van de tegenpartij. Zondag keert Gudelj dus terug in het stadion waar hij groot is geworden.

Wat de wedstrijd extra speciaal maakt voor Gudelj, is dat hij het opneemt tegen zijn vader. Nebojsa Gudelj is bezig aan zijn eerste volledige seizoen als hoofdcoach bij tegenstander NAC. "Het is gewoon heel speciaal. Zowel om tegen mijn vader als tegen mijn vrienden te spelen", zegt Nemanja Gudelj tegen Omroep Brabant. "Ik ga me wel voor 110 procent inzetten, want ik wil de drie punten. Voor de rest hoop ik NAC alle andere wedstrijden wint. Maar niet die tegen AZ."

Mocht Gudelj junior zondag op het scoreformulier komen, dan zal hij een bescheiden feestje vieren in het Rat Verlegh Stadion. "Ik vind het wel normaal dat je juicht als je tegen je oude club scoort. Alleen hoeft dat niet al te uitbundig."

Gudelj senior wil minder kwijt over de strijd tussen vader en zoon. "Het is mooi om mee te maken, spelen tegen je eigen zoon. Maar ik wil er niet teveel aandacht aan besteden. Voor mij is mijn team belangrijk. We moeten alles doen voor de winst."

Vorige week won NAC met liefst 1-5 bij Roda JC Kerkrade. Middenvelder Mats Seuntjens, de grote uitblinker in Limburg, weet dat AZ echter van een ander niveau is dan Roda JC. "AZ heeft meer kwaliteit dan Roda", reageert hij. "Wij moeten weer scherp zijn. Als dat zo is, heb ik vettrouwen in een goed resultaat tegen AZ."

NAC mist Tim Gilissen en Mark Looms. Kees Kwakman (knie) is een vraagteken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen