Dordrecht periodekampioen ondanks nederlaag

20 september 2013, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Makkelijk ging het niet, maar FC Dordrecht heeft de eerste periodetitel in de Jupiler League binnen. De Zuid-Hollanders gingen vrijdag in de beslissende speelronde met 0-2 onderuit tegen Willem II, maar konden zich dat permitteren omdat concurrenten FC Eindhoven en Telstar evenmin wonnen. Eindhoven verloor thuis van Jong Ajax (1-2), Telstar speelde op bezoek bij Excelsior met 1-1 gelijk.

Dordrecht maakte in de openingsfase van het nieuwe seizoen veel indruk. In de eerste zeven wedstrijden werden negentien punten gepakt. "Geen van deze punten zijn gestolen", zei coach Harry van den Ham twee weken geleden na de eclatante 5-0 overwinning van zijn ploeg op VVV Venlo. De eerste periodetitel lag voor het grijpen, maar sindsdien loopt het niet meer aan de Krommedijk.

Vorige week had Dordrecht de Bronzen Stier al in de wacht kunnen slepen, maar tegen Helmond Sport ging het in de slotfase mis (2-1). Daardoor kwamen er op de laatste speeldag van de eerste periode nog drie clubs in aanmerking voor de prijs. Met negentien punten en een doelsaldo van +12 had Dordrecht nog wel de beste papieren, voor FC Eindhoven (zeventien, +5) en Telstar (zestien, +5).

Voor eigen publiek een punt pakken tegen Willem II was dus voldoende voor Dordrecht, of Eindhoven moest dan tegen Jong Ajax wel opeens heel erg uit zijn slof schieten. Telstar was sowieso uitgespeeld in dat scenario.

Willem II bleef daarna simpel overeind. Yoell van Nieff was een kwartier voor tijd het dichtst bij de 1-1, maar zijn vrije trap belandde op de buitenkant van de paal. Kort daarvoor had Willem II ook al het aluminium geraakt, via Bruno Andrade. Vlak voor het eindsignaal werd het alsnog 0-2, door een doelpunt van Messaoud.

Door een treffer van Sjaak Lettinga leek Telstar wel te gaan winnen bij Excelsior, helemaal omdat de thuisclub door een rode kaart van Lucas Woudenberg bijna een uur met tien man speelde. Daarmee zou Telstar op doelsaldo tekortkomen, maar uiteindelijk moest de ploeg uit Velsen-Zuid genoegen nemen met een punt. Lars Hutten legde in de 83ste minuut namens Excelsior de eindscore vast op 1-1, uit een strafschop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen