Messaoud: "Dordrecht heeft periodetitel verdiend"

21 september 2013, 08:00

FC Dordrecht veroverde vrijdagavond weliswaar de eerste periodetitel in de Jupiler League, maar was eigenlijk kansloos in de thuiswedstrijd tegen Willem II (0-2). Ali Messaoud, die beide doelpunten maakte voor de bezoekers uit Tilburg, vindt desondanks dat Dordrecht de Bronzen Stier toekomt.

"Als wij de beste ploeg zijn, dan waren wij wel periodekampioen geworden. FC Dordrecht heeft het verdiend", zei Messaoud na afloop tegenover FOX Sports. "Wij willen gewoon goed voetbal spelen en zoveel mogelijk winnen. Dan zien we wel waar we uitkomen. Het liefst op de eerste plaats, natuurlijk."

"Over het algemeen hebben wij de wedstrijd gedomineerd", analyseerde Messaoud het duel aan de Krommedijk. "Voor rust wilde Dordrecht graag, misschien wel te graag. Hierdoor zochten ze te snel de lange bal, maar dat leverde geen gevaar op. Wij bleven rustig en probeerden waar mogelijk te voetballen. Dordrecht ging snel 1-op-1 spelen, terwijl wij snelle buitenspelers hebben. Daar lagen onze sterke punten en juist hun zwaktes. Daarvan hebben we goed gebruik gemaakt."

Messaoud is in Tilburg inmiddels uitgegroeid tot publiekslieveling. Hij wordt al weken toegezongen door de Willem II-fans en dat was in Dordrecht niet anders. "Dat geeft mij een goed gevoel. Het maakt net dat stukje extra adrenaline los in mij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen