Barça dankt Pedro, Atletico verslaat Valladolid

21 september 2013, 23:49

FC Barcelona heeft de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano zaterdag zonder problemen gewonnen. De Catalanen stapten met een 0-4 overwinning van het veld in Madrid. Pedro Rodríguez was met een hattrick de matchwinner.

Barcelona, woensdag in de Champions League met 4-0 te sterk voor Ajax, had in de openingsfase al het betere van het spel tegen Vallecano. De 0-1 viel echter 'pas' in de 33ste minuut. Lionel Messi bracht Pedro met een schitterende actie in stelling en zag zijn ploeggenoot vervolgens scoren met een schot in de verre hoek.

0-1 was ook de ruststand en dat was te wijten aan Roberto Trashorras, of te danken aan Víctor Valdés. Vanwege een overtreding van Adriano mocht de Vallecano-speler een strafschop nemen. Hij oogde nerveus en zijn matige inzet was dan ook een prooi voor Valdés, die op aangeven van reservekeeper Pinto de juiste hoek koos.

Vlak na de pauze gooide Pedro, op aangeven van Cesc Fabregas, de wedstrijd op slot. Dezelfde Fabregas zette in de 72ste minuut de 0-3 op. Hij stuurde Neymar diep. De Braziliaan behield het overzicht en legde af op Pedro, die in geheel vrijstaande positie zijn hattrick kon voltooien. Via Fabregas werd het uiteindelijk 0-4.

FC Barcelona is na vijf wedstrijden nog zonder puntenverlies. Atletico Madrid houdt gelijke tred met de landskampioen. De Madrilenen zegevierden met 0-2 bij Real Valladolid. Voor rust creëerden ze niet heel veel in Castilla y León, al werd wel de lat geraakt. Maar in de tweede helft werd alsnog het verschil gemaakt.

Raul Garcia opende in de 56ste minuut met een achterwaartse kopbal uit een hoekschop de score. Diego Costa liet kort daarna een dot van een kans op de 0-2 liggen, maar in de 72ste minuut tekende hij dan toch voor het tweede Madrileense doelpunt. Koke was met een mooie pass van achteruit de assistgever.