Sporting ondanks wereldgoal gelijk tegen Rio Ave

21 september 2013, 23:12   Bijgewerkt: 21 september 2013, 23:20

Sporting Lissabon heeft het nagelaten om de koppositie in de Portugese Liga ZON Sagres te grijpen. De hoofdstedelingen speelden zaterdag voor eigen publiek tegen angstgegner Rio Ave met 1-1 gelijk.

Rio Ave wist vorig seizoen drie keer te winnen van Sporting Lissabon. Toch waren het de groen-witten, die afgelopen zomer een metamorfose hebben ondergaan, die vanavond sterker uit de startblokken schoten. Dat resulteerde na 25 minuten spelen in de verdiende 1-0 van Wilson Eduardo.

De treffer was bovendien prachtig. Rio Ave-keeper Romain Salin kwam zijn doel uit om de bal weg te rammen, maar greep helemaal mis. Wilson Eduardo profiteerde en volleerde, vanaf de rand van het strafschopgebied op maximaal anderhalf meter van de achterlijn, schitterend raak (0-1).

Na de goal kroop Rio Ave wat meer uit zijn schulp en daarvoor werden de bezoekers in de 72ste minuut beloond. Tarantini kopte raak uit een vrije trap. Daarna kon het beide kanten op, maar het bleef 1-1 in het Estádio José Alvalade. Sporting heeft zodoende, na vijf wedstrijden, elf punten. Koplopers FC Porto en Sporting Braga hebben er één meer. Braga zegevierde vrijdag met 0-1 bij Arouca, FC Porto speelt zondag de lastige uitwedstrijd bij subtopper Estoril.