PEC Zwolle voor tweede keer op rij onderuit

Jw
22 september 2013, 14:28   Bijgewerkt: 22 september 2013, 14:34

De bloedvorm is verdwenen bij PEC Zwolle. De verrassende koploper van de Eredivisie ging zondagmiddag volledig verdiend onderuit tegen Vitesse: 3-0. Lucas Piazón (twee keer) en Kelvin Leerdam maakten de doelpunten voor de overtuigend spelende Arnhemmers.

Elk jaar staat Vitesse uitgebreid stil bij de Slag om Arnhem, die van 17 tot 25 september 1944 plaatsvond. Dat was zondag opnieuw het geval en dus speelden de Arnhemmers tegen PEC Zwolle traditiegetrouw in het fraaie Airborne-tenue. Daarnaast werd de opkomsttune vervangen door de Airbornemars en kwamen tijdens de wedstrijd ook de veteranen op bezoek. 

 

Het Airborne-duel kwam erg traag op gang. PEC Zwolle leek in de eerste helft niet op de ploeg die zoveel indruk heeft gemaakt in de seizoensstart. De Zwollenaren durfden niet vooruit te voetballen en werden alleen gevaarlijk uit een schot van Mateusz Klich. Vitesse stelde daar niet veel meer tegenover, maar creëerde één hele grote kans. Piazón stond in de 35ste minuut volledig vrij en kreeg ook de bal. Het Braziliaanse toptalent maakte met een schuiver zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Na rust zakte Zwolle ver weg. De koploper liet zich overlopen, alleen Vitesse haalde de trekker maar niet over. Mike Havenaar kopte in de 50ste minuut op de lat na een goede voorzet van Ibarra. Zwolle kwam in deze fase niet meer van de eigen helft af. Leerdam raakte even later de paal met een goed schot uit de draai en Havenaar liet in de rebound voor open doel dé kans liggen op de 2-0.

Vitesse leek zichzelf ernstig te benadelen, maar de beloning kwam er alsnog. Theo Janssen, die verder onzichtbaar speelde, nam de hoekschop en Leerdam kopte via het lijf van Rochdi Achenteh raak. De verdediger maakte alweer zijn derde doelpunt van het seizoen. Piazón maakte in de slotminuten zijn tweede van de middag. De manier waarop, een onberispelijke knal met links, verraadt dat er veel klasse in de benen van de Braziliaan zit. PEC weet dat na de nederlagen tegen Ajax (2-1) en Vitesse de eurofie zal wegebben, maar dat is natuurlijk geen ramp voor Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen