Manchester City deelt tik uit aan United in derby

Ger
22 september 2013, 18:57

De afwezigheid van de geblesseerde Robin van Persie heeft Manchester United zwaar opgebroken in de derby tegen Manchester City. De regerend kampioen van de Premier League kreeg zondag een onvervalst pak slaag van de stadsrivaal: 4-1.

Van Persie kwam midweeks nog in actie tegen Bayer Leverkusen in de Champions League. Door een liesblessure moest de Nederlandse aanvalsleider de topper in de Engelse competitie echter laten schieten. Manager David Moyes besloot daarop Wayne Rooney weer een kans te geven naast Danny Welbeck, maar die keuze bleek allerminst een garantie voor doelpunten.

City had daarentegen geen moeite om het net te vinden, waarbij Sergio Agüero het beste voorbeeld gaf. De Argentijn zorgde na een kwartier voor de openingstreffer en nam vlak na rust ook de 3-0 voor zijn rekening. Tussendoor had Yaya Touré het tweede doelpunt voor zijn rekening genomen. Samir Nasri maakte het kwartet vlak na de tweede goal van Agüero vol.

Rooney bezorgde United in de slotfase met een fraaie vrije trap weliswaar alsnog een doelpunt, maar op dat moment had de thuisploeg de punten al lang en breed op zak. Door de overwinning voegt City zich samen met Chelsea en Liverpool op twee punten van koploper Arsenal. United blijft op vijf punten van de eerste plaats staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen