Castelen: "Killersmentaliteit ontbreekt bij RKC"

Ger
24 september 2013, 12:00

Na zes seizoenen in het buitenland te hebben doorgebracht is Romeo Castelen terug in de Eredivisie. De vleugelspeler hoopt bij RKC Waalwijk zijn oude niveau weer te hervinden. Door tegenvallende resultaten en een pijnlijke lies verliepen de afgelopen weken echter teleurstellend.

"Het is desondanks wel goed om weer in Nederland te voetballen. Ik voel me uitstekend op mijn plek bij RKC", zegt Castelen (30) tegen FCUpdate.nl. De afgelopen jaren stond hij onder contract bij het Duitse Hamburger SV en Volga Nizjni Novgorod in Rusland. Wegens aanhoudend blessureleed werden het geen succesvolle avonturen. Castelen besloot terug te keren naar Nederland en kreeg in juni van trainer Erwin Koeman toestemming om zijn conditie op peil te houden bij RKC. Hij maakte indruk en tekende een maand later als beloning een contract tot medio 2015. "Ik ben blij met de kans die Koeman mij gegeven heeft. We kennen elkaar nog van onze gezamenlijke periode bij Feyenoord."

De tienvoudig international van Oranje weet waar het momenteel aan schort bij RKC: "We moeten scherper zijn, ik mis de echte killersmentaliteit. Tegen FC Utrecht hebben we eerder deze maand wel acht kansen gehad, maar het bleef slechts bij één doelpunt. Dat is ongelooflijk. In zo'n geval moet je een tegenstander afmaken", aldus Castelen. "Bij FC Groningen hebben onszelf afgelopen zaterdag ook weer de das omgedaan. We begonnen goed, maar door de rode kaart van Jonas Ivens werd het een hele andere wedstrijd. We hebben het met tien man nog lang volgehouden, maar uiteindelijk vloeiden de krachten toch weg."

Dinsdagavond staat Castelen met RKC in de tweede ronde van de KNVB Beker tegenover Heracles Almelo. Zaterdag staat dezelfde wedstrijd opnieuw op het programma, maar dan in de Eredivisie. Castelen verwacht niet dat hij in beide duels een hoofdrol voor zijn rekening gaat nemen. "Ik wil het team graag helpen, maar ik ben helaas nog niet honderd procent fit. Ik werk echter keihard en zal volgende maand weer de oude zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen