'Di Canio verbood ketchup en cola bij Sunderland'

24 september 2013 – Paolo di Canio is ontslagen als manager van Sunderland omdat de spelersgroep helemaal klaar met hem was. Dat melden diverse Engelse media dinsdag, twee dagen nadat de excentrieke Italiaan de laan uit gestuurd werd. Naar verluidt hebben de spelers bij de clubleiding aangedrongen op een vertrek van de coach.

De selectie was Di Canio zat omdat de coach regelmatig in de media uithaalde naar spelers. Ook hield hij er merkwaardige manieren op na om de discipline aan te halen. Zo verbood de Italiaan het gebruik van mobiele telefoons, ketchup en cola op het trainingscomplex. De verhouding tussen de coach en de speler zou onhoudbaar zijn geworden na een woede-uitbarsting van Di Canio na afloop van de verloren wedstrijd tegen West Bromwich Albion (3-0). Deze uitbarsting was voor de spelers aanleiding om naar het bestuur te stappen, met het verzoek de Italiaan te ontslaan.

Sunderland pakte slechts één punt in zijn eerste vijf competitiewedstrijden van dit seizoen. Het staat momenteel troosteloos onderaan in de Premier League.

Reacties

Premier League

gerelateerd