NAC Breda en Roda JC winnen moeizaam

25 september 2013, 19:02

NAC Breda en Roda JC Kerkrade zijn woensdag met de schrik vrijgekomen in de tweede ronde van de KNVB Beker. Beide Eredivisieclubs kwamen bij respectievelijk Smitshoek en Rijnsburgse Boys op achterstand, maar wonnen met 1-2.

NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar liet zich op slag van rust verrassen door een afstandsschot van Tom den Boer, waardoor Smitshoek verrassend op 1-0 kwam. In het tweede bedrijf voorkwamen Mats Seuntjens en Elson Hooi een blamage voor de manschappen van coach Nebojsa Gudelj (1-2).

Na een 1-2'tje met een ploeggenoot zette Martin van Eeuwijk topklasser Rijnsburgse Boys op 1-0 tegen Roda JC Kerkrade, in de twintigste minuut. Frank Demouge stelde met twee doelpunten binnen een kwartier orde op zaken, maar het bleef spannend. Dat kwam mede door een rode kaart van Roda-speler Henk Dijkhuizen, zijn derde in de laatste dertien duels. Dit maal voor een tackle van achteren.