Den Bosch-captain: "Fans sloegen plank mis"

26 september 2013, 09:17

Een ludiek bedoelde actie zorgde er woensdag voor dat FC Den Bosch het in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht moest stellen zonder eigen fans. Nadat de Bossche aanhang in de nacht van dinsdag op woensdag een doodskist bij stadion Galgenwaard zette, besloot de burgemeester van Utrecht om de fans te weren.

Benjamin van den Broek, de aanvoerder van FC Den Bosch, vindt het jammer hoe het gelopen is. "De actie was ludiek bedoeld", zegt hij tegenover Omroep Brabant. "Maar ik weet niet precies wat ze ermee bedoelen. Ik kan me voorstellen dat mensen het verkeerd oppakken. Een doodskist is niet niks. Een doodskist is iets naars. De actie is niet helemaal goed uitgepakt. Laten we het daar maar op houden. Ik denk dat ze zich vergist hebben, de plank hebben misgeslagen. Dat is jammer", stelt hij.

Trainer Ruud Kaiser baalt er vooral van dat goedwillende Den Bosch-supporters de dupe geworden zijn van de actie. "Ik vind het pijnlijk dat als een actie verkeerd uitpakt die dan ten koste gaat van onschuldige supporters. Ik snap dat mensen dan boos zijn. Ze nemen toch een snipperdag, kopen een kaartje en willen ons aanmoedigen. Dat mag dan niet omdat er iets gebeurd is. Wat overigens niet goed te praten is."

Zonder eigen aanhang verloor FC Den Bosch met 4-1 in de Galgenwaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen