Inter ontsnapt thuis in topper tegen Fiorentina

26 september 2013, 22:38   Bijgewerkt: 26 september 2013, 22:59

Internazionale is donderdag goed weggekomen in de topper op de vijfde speeldag van de Serie A. De equipe van coach Walter Mazzarri was in het eigen Stadio Giuseppe Meazza tegen Fiorentina ruim een uur de onderliggende partij, maar boog in de laatste achttien minuten een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Internazionale beleefde vorig seizoen een rampjaar, dat uiteindelijk werd afgesloten op de negende plek in de Serie A. Maar sinds de ziekenboeg weer leeg is én coach Walter Mazzarri er de scepter zwaait, is Inter weer een ploeg om rekening mee te houden. I Nerazzurri spelen leuk voetbal en dat gaat bovendien gepaard met goede resultaten. Zondag werd het gepromoveerde US Sassuolo Calcio, dat woensdag Napoli nog op 1-1 hield, met 0-7 van het veld gespeeld.

De bezoekers uit Florence namen inderdaad geen afwachtende houding aan; vanaf de eerste minuut waren ze de bovenliggende partij in de modestad. Dat resulteerde in kansen voor Giuseppe Rossi (2) en Joaquín (voorlangs). Inter-keeper Samir Handanovic hield zijn doel echter schoon. Zijn ploeg loerde vooral op de counter. Daarmee was de thuisclub niet ongevaarlijk. Bij een uitbraak was het twee tegen vijf in het voordeel van Inter, maar Saphir Sliti Taider schoot in het zijnet.

Ook in het tweede bedrijf voetbalde Fiorentina makkelijker dan Inter, wat na een uur tot de verdiende 0-1 leidde. Wel hadden de Toscanen daar een strafschop voor nodig. Arbiter Valeri wees, op advies van de vijfde official, naar de stip nadat Juan Jesus Joaquín naar de grond had getrokken. Rossi faalde niet vanaf elf meter.

Inter moest daardoor wel iets meer uit zijn schulp kruipen en deed dat ook. Achttien minuten voor tijd leverde dat de gelijkmaker op. Doelman Neto, niet onomstreden in Florence, greep mis bij een hoekschop. Massimo Ambrosini leek het speeltuig nog weg te krijgen, maar in tweede instantie schoot Esteban Cambiasso alsnog raak. Daarna had Fiorentina de betere kansen voor de winst, maar de punten bleven dankzij Jonathan in Milaan. De Braziliaan schoot, in twee pogingen, raak.

Door de overwinning nestelt Inter zich naast Juventus en Napoli op de tweede plek in de Serie A. De drie clubs hebben dertien punten, twee minder dan de nog foutloze koploper AS Roma. Fiorentina blijft met tien punten op de vijfde plaats steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen