Cadeautje houdt ongekende reeks Porto in leven

27 september 2013, 22:54   Bijgewerkt: 27 september 2013, 23:06

FC Porto is ook in zijn 75ste (!) opeenvolgende thuiswedstrijd in de Portugese Liga ZON Sagres ongeslagen gebleven. De landskampioen was vrijdag in het eigen Estádio Do Dragão met 1-0 te sterk voor Vitoria Guimaraes.

Het beslissende moment had plaats in de 51ste minuut en daarover zal nog lang worden nagepraat in de Portugese voetbalpraatprogramma's. In een duel met Luís Rocha ging Juan Quintero wel heel makkelijk naar de grond, maar de internationale topscheidsrechter Pedro Proença zag er een strafschop in.

Josué, die in het seizoen 2010/2011 nog voor VVV Venlo speelde, benutte het buitenkansje en tekende voor de 1-0. Hoewel de penalty dus dubieus was, was de voorsprong van FC Porto wel dik verdiend. De Draken waren voor eigen publiek duidelijk de bovenliggende partij. Guimaraes wist geen enkele uitgespeelde kans te creëren, ook niet toen het in de slotfase wat meer uit de schulp kroop.

Derhalve werd FC Porto geen strobreed in de weg gelegd op weg naar een verlenging van de ijzersterke thuisreeks. De equipe van Paulo Fonseca bleef alweer voor de 75ste keer op rij ongeslagen in het eigen stadion. De laatste club die er wist te winnen is nog altijd het inmiddels gedegradeerde Leixões, in oktober 2008.

FC Porto heeft na zes wedstrijden zestien punten en gaat daarmee fier aan kop in Portugal. De voorsprong op nummer twee Sporting Braga bedraagt vier punten. Braga speelt zaterdag nog wel de topper tegen Sporting Lissabon, dat derde staat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen