Bacuna scoort bij zege Villa, City en United onderuit

28 september 2013, 17:58   Bijgewerkt: 28 september 2013, 18:10

In de Premier League beleefden Manchester City en Manchester United zaterdagmiddag allesbehalve een leuke middag. City ging onderuit bij Aston Villa (3-2), waarbij zowel Karim El Ahmadi als Leandro Bacuna trefzeker was. De andere grootmacht uit Manchester ging in eigen stadion zeer pijnlijk onderuit tegen West Bromwich Albion (1-2).

In de eerste helft was er weinig aan de hand voor The Citizens. Op slag van rust bracht Yaya Touré de uitspelende ploeg zelfs op voorsprong. De Ivoriaan liet wederom zien op scoringsdrift te zijn, nadat hij in de Premier League al meerdere malen scoorde en ook in Europa het net al wist te vinden. Aston Villa kwam vlak na rust op gelijke hoogte door oud-FC Twente middenvelder El Ahmadi, na een assist van Bacuna.

Hierdoor moest City weer op zoek naar de voorsprong. Dat lukte de ploeg van Manuel Pellegrini, toen Edin Dzeko de 1-2 wist te maken na een klein uur spelen. City slaagde er niet in om deze voorsprong vast te houden. Leandro Bacuna was verantwoordelijk voor de gelijkmaker van Villa. De Nederlander schoot een vrije trap op zeer fraaie wijze tegen de touwen. Dit was voor City al een bittere pil, maar het werd nog erger voor de lichtblauwen. Andres Weimann maakte namelijk een kwartier voor tijd de winnende treffer voor Aston Villa, waardoor de drie punten in Birmingham zouden blijven. Ron Vlaar, Bacuna en El Ahmadi speelden alle drie de volle negentig minuten.

De toeschouwers op Old Trafford konden genieten van mooi nazomerweer, maar niet van de wedstrijd van hun favoriete ploeg. Na een eerste helft met weinig noemenswaardigheden (Anderson schoot namens United op de lat), kwam West Bromwich na 54 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Morgan Amalfitano was de gevierde man bij de uitploeg.

Wayne Rooney tekende na een klein uur spelen voor de gelijkmaker. United-manager David Moyes bracht meteen na de gelijkmaker Robin van Persie in, die terugkeerde van een blessure (waardoor hij de krachtmeting met stadsgenoot City aan zich voorbij moest laten gaan). Dit mocht niet baten voor United, aangezien Saido Berahino er in de 67e minuut voor zorgde dat de bezoekers weer aan de leiding kwamen.

Aan deze stand kwam geen verandering meer, aangezien een doelpunt van invaller Marouane Fellaini (terecht) werd afgekeurd wegens buitenspel en West Bromwich er niet in slaagde om de score uit te breiden, ondanks een aantal goede mogelijkheden. Derhalve ging West Bromwich met drie punten op zak naar huis. Alexander Büttner speelde de hele wedstrijd bij United.

Het Fulham van de Nederlandse trainer Martin Jol ging op het eigen Craven Cottage met 1-2 onderuit tegen Cardiff City. Bryan Ruiz, voormalig aanvaller van FC Twente, tekende met een zeer fraaie boogbal voor het enige doelpunt van Fulham. Jordon Mutch zorgde er in de blessuretijd voor dat Cardiff met drie punten aan de haal ging. Hull City won in eigen huis met minimale cijfers van West Ham United, door een benutte strafschop van Robbie Brady. Southampton was met 2-0 te sterk voor Crystal Palace. Rickie Lambert en Pablo Osvaldo tekenden voor de doelpunten.