Anderlecht recht de rug na dramatische eerste helft

29 september 2013, 16:20   Bijgewerkt: 29 september 2013, 17:21

Anderlecht moest op voorhand in het eigen Constant Vanden Stockstadion wel winnen van Lierse, aangezien het koploper Standard Luik en achtervolger Club Brugge anders uit het oog zou verliezen. Deze missie werd door de ploeg van trainer John van den Brom volbracht (2-0), waardoor Anderlecht zich wist te revancheren op de 4-0 nederlaag tegen Club Brugge.

Het hield niet over in Brussel. Demy de Zeeuw, die onlangs de speelwijze van Anderlecht nog bekritiseerde, bleef buiten de basis van Anderlecht en kwam niet binnen de lijnen. Anderlecht en Lierse (met oud-Willem II speler Arjan Swinkels in de basis) gingen met een doelpuntloze stand aan de thee, ondanks een aantal kansen, vooral aan de kant van Lierse. De Anderlecht-spelers konden rekenen op een fiks fluitconcert.

In de tweede helft tapte Anderlecht uit een ander vaatje. Karim Saidi schoot eerst tegen de eigen paal aan en na een kans voor Matias Suarez schoot ook Bruno op de paal van het doel van Lierse. Na ruim een uur spelen viel de 1-0 wel voor Anderlecht. Guillaume Gillet maakte de treffer, weliswaar vanuit buitenspelpositie. In de slotfase maakte Dennis Praet er nog 2-0 van namens Anderlecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen