Inter gelijk op Sardinië, Lazio geeft voorsprong weg

29 september 2013, 17:02

In de Italiaanse Serie A heeft Internazionale zondagmiddag averij opgelopen op Sardinië. In de uitwedstrijd tegen Cagliari kwam Inter in het Stadio Nereo Rocco namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Lazio Roma wist een 0-2 voorsprong te realiseren, maar zag promovendus Sassuolo langszij komen: 2-2. Udinese ging met 2-0 onderuit bij Atalanta Bergamo.

In de eerste helft van het duel tussen Cagliari en Inter was er bar weinig te beleven. Voor Inter-coach Walter Mazzarri was dit reden genoeg om in te grijpen: de van Napoli overgekomen oefenmeester bracht Mauro Icardi, die afgelopen zomer Sampdoria verruilde voor de Milanese grootmacht. Het bleek een gouden wissel, aangezien Icardi een kwartier voor tijd de 1-0 binnen wist te koppen. Het bracht Inter niet de winst, aangezien Radje Nainggolan, de Belgische middenvelder van Cagliari, de eindstand op 1-1 bepaalde.

Lazio Roma leek in het uitdel met Sassuolo goede zaken te gaan doen. Sassuolo verloor vorige week maar liefst met 7-0 van Inter en keek tegen Lazio na 54 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Na Lazio-doelpunten van Andre Dias en Antonio Candreva gaf Sassuolo echter meteen antwoord, met een doelpunt van Ezequiel Schelotto. Antonio Floro Flores bepaalde de eindstand op 2-2, waardoor de Lazio-supporters er zondagmiddag bekaaid vanaf kwamen.

Atalanta Bergamo won dankzij twee doelpunten van topschutter Germán Denis met 2-0 van Udinese. Dezelfde stand stond na negentig minuten op het scorebord bij Catania-Chievo. Livorno ging onderuit bij promovendus Hellas Verona (2-1).