Van Dijk put vertrouwen uit duel van vorig jaar

30 september 2013 – Celtic wist vorig jaar voor een daverende verrassing te zorgen, door van FC Barcelona te winnen in de Champions League. Op het eigen Celtic Park wonnen de Schotten met 2-1. Dit seizoen (aanstaande dinsdag) staat de ploeg van Virgil van Dijk en Derk Boerrigter weer tegenover de Catalanen. Van Dijk is positief gestemd over de confrontatie met Barça en heeft vertrouwen in een goede afloop.

Van Dijk speelde nog niet in het shirt van Celtic, toen de Schotten vorig jaar voor de grote sensatie wisten te zorgen. Desalniettemin put de Nederlandse verdediger vertrouwen uit de overwinning van Celtic in het vorige seizoen: “We hebben vertrouwen in een goed resultaat, zeker de jongens die er vorig jaar al bij waren. We weten waartoe we in staat zijn”, aldus Van Dijk volgens Telesport.

Van Dijk heeft de desbetreffende wedstrijd gezien en kreeg er naar eigen zeggen een warm gevoel van: “Het was een geweldige wedstrijd om te zien; ik kreeg kippenvel van de Celtic-supporters. Ik heb gezien welke reacties die zege van Celtic opriep, ook bij tal van bekende mensen. Dat liet wel zien hoe groot deze club is. We hebben nu weer goede kans op een resultaat. Dat Lionel Messi er niet bij is bij Barcelona, is voor hen een flinke aderlating.”, aldus Van Dijk, die dus niet tegenover de kleine Argentijn komt te staan.

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd