Allegri: "We weten dat het erg moeilijk zal worden"

30 september 2013, 20:42

Aanstaande dinsdag speelt Ajax tegen AC Milan, in het kader van de groepsfase van de Champions League. De eerste wedstrijd van de groepsfase verloor Ajax ruim in Barcelona (4-0), terwijl Milan de eerste wedstrijd winnend wist af te sluiten, tegen Celtic (2-0). Milan komt gehavend naar Amsterdam, maar benadert de wedstrijd tegen Ajax als een zeer belangrijke, zo stelt Massimiliano Allegri.

Allegri blikt op een persconferentie in aanloop naar de confrontatie met Ajax vooruit op het duel in Amsterdam. De Italiaanse oefenmeester is zich er duidelijk van bewust dat Milan niet zomaar wint op Nederlandse bodem: "Wedstrijden in Europees verband zijn nooit makkelijk."

De trainer van de Rossoneri is positief over de kwaliteiten van de ploeg van trainer Frank de Boer en wil daarom een geconcentreerd Milan zien: "Ajax heeft de capaciteiten om goed voetbal te spelen, waardoor we zeer voorzichtig moeten zijn. Ajax is goed in het veroveren van de bal, dus moeten we vanuit technisch oogpunt een goede wedstrijd neerzetten.", zo stelt de trainer van de Milanezen.

Het belang van de wedstrijd is erg groot en dat beseft Allegri maar al te goed: "Als we winnen, dan maken we een goede kans om ons te kwalificeren voor de volgende ronde. Ook kunnen we de wedstrijden tegen Barcelona in dat geval rustiger benaderen. Maar we weten dat het erg moeilijk zal worden.", zo spreekt de trainer van Milan in aanloop naar het duel met Ajax.

Eerst werd bekend dat Stephan El Shaarawy tijdig hersteld was voor de ontmoeting met de Amsterdammers, maar de talentvolle Italiaan heeft een nieuwe blessure opgelopen, waardoor hij niet in actie kan komen tegen Ajax: "Gisteren (zondag, red.) heeft Stephan een blessure opgelopen na een tackle op de training, waardoor hij een punt moest zetten achter de training. We zorgen ervoor dat hij nader wordt onderzocht. Hij zal twintig dagen tot een maand uitgeschakeld zijn".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen