Belgische topscorer in opspraak na alarmpistool

1 oktober 2013, 09:35

Michy Batshuayi is betrapt met een alarmpistool in zijn auto. De Standard Luik-spits kwam weg met een waarschuwing. Mogelijk brengt dit een selectie voor het Belgische nationale elftal in gevaar, ondanks dat hij in zeer goede vorm steekt.

De Luikse politie vond het alarmpistool bij een grootscheepse routinecontrole. Daarbij werd ook de auto van 19-jarige spits gecontroleerd. Volgens Het Laatste Nieuws wist de topscorer van de Jupiler Pro League niet dat het verboden was het wapen in het openbaar mee te nemen. Naar eigen zeggen had hij het wapen in bezit om zichzelf te beschermen.

Batshuayi deed vrijwillig afstand van het pistool, dat overigens alleen een hard geluid maakt. Het wapen wordt vernietigd en de doelpuntenmachine kwam er dankzij zijn jonge leeftijd, blanco strafblad en oprecht spijt van af met een waarschuwing.

Het is de vraag of bondscoach Marc Wilmots datzelfde begrip op kan brengen. Door de afwezigheid van Christian Benteke en Ilombo Mboyo maakte Batshuayi een grote kans opgeroepen te worden voor de nationale equipe. Wilmots gaf na de escapades van Maxime Lestienne aan dat de eerstvolgende speler die over de schreef zou gaan, twee jaar niet op een interland hoeft te rekenen.

De Rode Duivels spelen vrijdag en maandag tegen Kroatië en Wales voor de kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië. In de wedstrijd tegen Kroatië kunnen de Belgen zich verzekeren van een ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen