Zestienjarige Belg kan CL-debuut maken

2 oktober 2013 – De talentvolle Youri Tielemans kan de op twee na jongste speler ooit in de Champions League worden. De middenvelder (16) speelde zondag namens Anderlecht als basisspeler nog tegen Lierse SK en maakt mogelijk woensdagavond zijn Europese debuut. Collega Sacha Kljestan is vol lof over de jonge Belg.

De Amerikaanse international verscheen samen met Tielemans aan de aftrap tegen Lierse. "We speelden niet goed in de eerste helft, maar toch maakte Youri indruk op me", aldus Kljestan in een interview met de UEFA. "De fans lieten hun onvrede horen, maar hij ging er zo goed mee om ondanks zijn leeftijd. Hij toonde pas echt zijn karakter toen hij in de tweede helft goed ging spelen. Ik geniet van ons samenspel. Hij werkt hard."

De jongste speler ooit in de Champions League was de Nigeriaanse voetballer Celestine Babayaro. Hij maakte zijn debuut in de prestigieuze competitie toen hij 16 jaar en 86 dagen was. Daarmee was hij 62 dagen jonger dan Tielemans. Ook Babayaro speelde zijn eerste Europese wedstrijd in het shirt van Anderlecht. Op de tweede plaats volgt het Kroatische talent Alen Halilovic. Hij maakte vorig seizoen zijn Champions League-debuut toen hij 16 jaar en 112 dagen oud was.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd