Groep A: United gelijk bij Shaktar, late zege Leverkusen

2 oktober 2013, 22:41   Bijgewerkt: 3 oktober 2013, 08:07

Manchester United liet het afweten om woensdagavond een zeer belangrijke zege te behalen in Groep A in de Champions League. In de Donbass Arena van Shaktar Donetsk speelde de ploeg van de onder druk staande manager David Moyes met 1-1 gelijk, nadat United door Danny Welbeck op voorsprong was gekomen. Bayer Leverkusen deed zeer goede zaken, door Real Sociedad in blessuretijd puntloos naar huis te sturen.

Shaktar Donetsk - Manchester United

Robin van Persie speelde negentig minuten bij United, terwijl Alexander Büttner ontbrak in de selectie van Moyes. United kende een prima start, aangezien Welbeck de bezoekers na achttien minuten al aan de leiding wist te schieten, na voorbereidend werk van Marouane Fellaini. Voor United leek er geen vuiltje aan de lucht en de ploeg uit Manchester ging rusten met een voorsprong.

De tweede helft maakte United het zichzelf onnodig lastig. Nadat het na een uur spelen al tegen een paar gele kaarten opliep, zag het Shaktar een kwartier voor tijd langszij komen. Taison, die bekend staan om zijn geweldige ‘Van Basten doelpunt’ in de Europa League, was de gevierde man bij de Oekraïners. De Braziliaan maakte de gelijkmaker.

Bayer Leverkusen - Real Sociedad

Bayer Leverkusen heeft zichzelf een zeer goede dienst bewezen, door in de BayArena nipt te winnen van Real Sociedad. Simon Rolfes wist de thuisploeg op slag van rust aan de leiding te schieten, maar een aantal minuten na de theepauze kreeg Real Sociedad een strafschop toegewezen. De Mexicaanse aanvaller Carlos Vela faalde in eerste instantie vanaf elf meter, maar wist wel raad met de rebound, waardoor het op een 1-1 eindstand leek af te stevenen in Leverkusen. Jens Hegeler wist Leverkusen echter in blessuretijd op 2-1 te schieten, waardoor de drie punten in Duitsland zouden blijven.

United en Shaktar delen na woensdag de koppositie. Bayer Leverkusen doet erg goede zaken en staat nu één punt achter de koplopers. Real Sociedad bezet de laatste plaats, met nul punten uit twee duels.