Twente op zijn hoede voor Cambuur: "Bij de les zijn"

3 oktober 2013, 13:26

FC Twente reist vrijdag als koploper van de Eredivisie naar Leeuwarden, voor een wedstrijd tegen SC Cambuur. De promovendus is één van de positieve verrassingen van deze competitie en Michel Jansen, de hoofdtrainer van FC Twente, verwacht dan ook een lastige avond. "We hebben respect voor Cambuur", zegt hij op de clubsite.

SC Cambuur staat op een keurige achtste plaats en is eigenlijk nog niet één keer weggespeeld, heeft Jansen gezien. "Als je naar de statistieken kijkt, zeven doelpunten voor en zeven tegen, geeft dat aan dat ze een prima georganiseerd team hebben. Cambuur heeft een aantal goede spelers en zal vrijdag gesteund worden door een enthousiast publiek. Voor ons is het zaak vanaf de eerste minuut bij de les te zijn."

Op de langdurig geblesseerden Wout Brama en Sonny Stevens na, beschikt Jansen over een fitte selectie. Ook Jesus Corona zit weer bij de wedstrijdselectie, al kan hij volgens de coach nog geen hele wedstrijd spelen. "Jesus zit nu in zijn vierde week bij FC Twente. Als je een seizoensvoorbereiding van zes weken neemt,  trekken we daar nog twee of drie weken vooruit bij hem. Als je hem bezig ziet zou je denken dat hij klaar is voor een hele wedstrijd, maar we willen verantwoord met hem omgaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen