Been ook te sterk voor Thun, Lens geeft zege weg

3 oktober 2013, 20:58   Bijgewerkt: 4 oktober 2013, 08:11

Mario Been ligt op koers om voor het tweede seizoen op rij te overwinteren met Racing Genk in de Europa League. De Belgen wonnen donderdag ook hun tweede duel in de groepsfase. In de eigen Cristal Arena werd FC Thun met 2-1 verslagen. Twee weken terug werd in Oekraïne al met 0-1 gewonnen bij Dinamo Kiev. Dat team verspeelde in Oostenrijk een 0-2 voorspring bij Rapid Wien (2-2).

Voetballend gezien was Thun in de eerste 65 minuten zeker niet de mindere van Genk. Toch nam de thuisclub een 2-0 voorsprong. Julien Gorius opende in de 55ste minuut met een van richting veranderd afstandsschot de score. Jelle Vossen zorgde even later, van dichtbij, voor de beslissing (2-0). Josef Martinez bracht in blessuretijd de spanning terug, maar direct na zijn treffer floot de scheidsrechter af.

Genk heeft nu zes punten, uit twee wedstrijden, en gaat daarmee fier aan de leiding in groep G. Thun volgt op de tweede plaats met drie punten, Dinamo Kiev en Rapid Wien hebben er pas één. Die teams hielden elkaar in balans. Jeremain Lens had een basisplaats bij de Oekraïens recordkampioen, maar wist geen hoofdrol voor zich op te eisen. Andriy Yarmolenko en Christopher Dibon (eigen goal) scoorden voor rust in een tijdsbestek van drie minuten voor Kiev en leken hun ploeg daarmee de winst te gaan bezorgen, ondanks de aansluitingstreffer van Guido Burgstaller in de 53ste minuut. Christopher Trimmel tekende in de 94ste minuut echter voor de 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen