Swansea overleeft hands Tiendalli, Wigan wint

3 oktober 2013 – Dwight Tiendalli veroorzaakte donderdag in de Europa League-wedstrijd van Swansea City tegen Sankt Gallen een strafschop, maar zag zijn ploeg desondanks met 1-0 winnen van de Zwitsers. FA Cup-houder Wigan Athletic, wel actief in de Engelse tweede klasse, vloerde NK Maribor thuis met 3-1.

Tiendalli beroerde na een klein kwartier spelen een Zwitserse voorzet met de hand, waardoor Sankt Gallen een penalty mocht nemen in het Liberty Stadium in Wales. Goran Karanovic zette zich achter de bal, maar stuitte op keeper Gerhard Tremmel, die keepte omdat Michel Vorm rust kreeg. Naast Tiendalli stond ook Jonathan De Guzman in de basis bij de houder van de League Cup.

Door de misser van Karanovic bleef het foutje van Tiendalli onbestraft. Uiteindelijk trok Swansea City zelfs nog aan het langste eind, door een doelpunt van Wayne Routledge in de 52ste minuut. Swansea City had twee weken geleden al met 0-3 gewonnen van Valencia, waardoor het fier aan kop gaat in groep A. Valencia herstelde zich overigens eerder op de dag met een 0-2 zege bij Kuban Krasnodar.

Wigan won in groep D met 3-1 van NK Maribor. Nick Powell (2) en Ben Watson maakten de treffers voor de Engelse tweedeklasser. Marcos Tavares bracht na een uur met de aansluitingstreffer de spanning terug, maar verder kwamen de Slovenen niet. In dezelfde groep won Rubin Kazan eerder vandaag thuis met 4-0 van Zulte Waregem. De Russen gaan daardoor met zes punten uit twee duels aan kop.

In groep C klopte Red Bull Salzburg, na de 4-0 zege op Elfsborg, ook Esbjerg fB. Alan maakte in Denemarken beide goals voor de Oostenrijkers. Mick van Buren, die een basisplaats had bij de thuisclub, kon dat niet voorkomen. Pape Pate Diouf deed in de slotfase, toen Van Buren al was gewisseld, nog wel iets terug voor Esbjerg (1-2). Elfsborg en Standard Luik, waar Ronnie Stam een basisplek had, pakten beide hun eerste punt. Dat deden ze door elkaar in Zweden op een 1-1 gelijkspel te houden.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd