MVV wint 'rode' derby, doelpuntrijke zege Dordrecht

4 oktober 2013, 21:56   Bijgewerkt: 4 oktober 2013, 22:16

In de Jupiler League heeft MVV de altijd beladen derby tegen Fortuna Sittard nipt gewonnen. De ploeg uit Maastricht won vrijdag met 0-1 in de Trendwork Arena. De burenruzie werd gekenmerkt door drie rode kaarten, waarvan twee voor MVV. Koploper FC Dordrecht was doelpuntrijk te sterk voor Telstar: 4-3.

Maic Sema kroonde zich in de elfde minuut tot matchwinner bij Fortuna- MVV. De Zweedse middenvelder rondde een counter succesvol af. Hoewel de meeste spelers niet uit de stad van hun club afkomstig zijn, legden zij wel een flinke dosis strijd op de mat in de derby. Dat resulteerde in maar liefst drie rode kaarten.

Fortuna Sittard-speler Patrick Amoah was in de veertigste minuut vanwege een natrappende beweging de eerste die naar de kant moest. Een voorsprong en een man meer, het zag er erg goed uit voor MVV. Maar door rode kaarten van Cor Gillis (twee keer geel) en Nathan Rutjes eindigden de bezoekers uit Maastricht met negen man. Daarnaast werd ook assistent-coach Dick Voorn naar de tribune gestuurd. Ondanks de minderheid keerde MVV wel met drie punten naar huis.

FC Dordrecht, winnaar van de eerste periode, haalde uit de laatste drie wedstrijden slechts één punt. Aan de eigen Krommedijk pakte de club van coach Harry van den Ham tegen Telstar de winnende draad weer op. Toch was het billenknijpen: 4-3. Dordrecht leek door goals van Paul Gladon, Giovanni Korte (2) en Adnan Alisic - tussendoor maakte Diangi Matusiwa gelijk - makkelijk met 4-1 te gaan winnen. Maar Shabir Isoufi en Daryl van Mieghem zorgden met treffers in de laatste tien minuten nog voor een spannende slotfase, maar de gelijkmaker bleef uit.

Dordrecht gaat met 23 punten uit elf wedstrijden aan kop in de Jupiler League. Willem II komt zaterdag, bij winst op FC Emmen (uit), weer op gelijke hoogte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen