Jonge Belg Januzaj redt Moyes bij Sunderland

5 oktober 2013, 20:25   Bijgewerkt: 5 oktober 2013, 21:08

David Moyes heeft weer wat lucht bij Manchester United. De coach zag zijn ploeg zaterdag, weliswaar moeizaam, drie punten pakken bij hekkensluiter Sunderland: 1-2. De landskampioen stond bij rust nog met 1-0 achter, maar de jonge Belg Adnan Januzaj eiste na de pauze met twee treffers de hoofdrol voor zich op. Ondanks de winst staat Manchester United nog in de middenmoot van de Premier League.

Met slechts zeven punten uit de eerste zes wedstrijden is Manchester United bijzonder zwak aan het nieuwe seizoen begonnen. Dat kwam mede doordat Robin van Persie een aantal weken absent was vanwege een blessure, maar tegen Sunderland keerde de topscorer van het afgelopen seizoen terug in de basis.

Maar ook met Van Persie in de ploeg ging Manchester United slap van start in het Stadium of Light. Al binnen vijf minuten kwam Sunderland op 1-0, na gestuntel in de achterhoede van de bezoekers. Emanuele Giaccherini speelde Patrice Evra vrij eenvoudig uit, maar eerst Nemanja Vidic en daarna Phil Jones leken de voorzet van de Italiaan nog weg te kunnen werken. De laatste raakte de bal echter helemaal verkeerd, waardoor Craig Gardner het thuispubliek op de banken kreeg.

De Engelsman had de euforie én de marge vijf minuten later kunnen verdubbelen. Weer ging het achterin verkeerd bij Manchester United, maar nu twijfelde Gardner te lang. Derhalve bleef Manchester United verdere schade bespaard.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de equipe van coach David Moyes steeds beter in de wedstrijd. Toch had Giaccherini op slag van rust nog een behoorlijke mogelijkheid voor de 2-0, maar hij schoot over. Na de pauze stelde Manchester United, aan de hand van de jonge Belg Adnan Januzaj, orde op zaken.

Januzaj, die voor het eerst in de basis begon in de Premier League, maakte in de 55ste minuut gelijk op aangeven van Evra. Zes minuten later maakte hij de ontsnapping compleet, met een knappe volley. In het resterende half uur was Sunderland niet meer bij machte om Moyes een nieuwe kater te bezorgen. Van Persie kreeg in de slotfase nog een kans voor 1-3, maar schoof de bal naast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen