Jonge Belg Januzaj baart opzien bij United

6 oktober 2013, 11:30   Bijgewerkt: 6 oktober 2013, 12:29

Adnan Januzaj maakte zaterdag veel indruk bij Manchester United, door de ploeg van manager David Moyes naar een 1-2 overwinning te schieten op Sunderland. De bezoekers kwamen met 1-0 achter, maar Januzaj zorgde er met twee treffers eigenhandig voor dat United met drie punten terugging naar Manchester. De Belg is pas 18 jaar oud en zorgt dus voor een behoorlijke sensatie.

Moyes, de oefenmeester van United, staat onder druk bij de Engelse grootmacht. De prestaties van Januzaj helpen de manager aardig in het zadel. Moyes is verheugd met de prestaties van de Belgische voetballer: "Hij is een schitterende speler, we hebben hier allemaal een hoge pet op van hem. Ik wou hem al eerder in de basis laten starten, maar om verschillende redenen kon het pas vandaag voor het eerst.", zo stelt Moyes volgens Sporza.

De United-manager prijst de veelzijdigheid van de jongeling: "Hij is echt een goeie speler, kan zowat alles met een bal en kan op veel posities uit de voeten. Hij is echt een talent. Ik heb Rooney laten debuteren bij Everton en Januzaj is zeker van hetzelfde kaliber. Het is een speciaal talent. Vanaf nu houden we hem met twee voeten op de grond.", aldus Moyes, die dus vol lof spreekt over het grote talent.

Moyes is niet de enige die helemaal weg is van de kwaliteiten van Januzaj. Aan Michael Carrick is dezelfde mening toebedeeld: "Hij heeft zich op het grote podium getoond. Hij heeft zó veel mogelijkheden en een fantastische attitude. Januzaj kan zo groot worden als hij zelf wil, zo goed is hij.", aldus de middenvelder van United.

De lofzang gaat nog verder, als Carrick de prestaties van de jongeling tegen het licht houdt: "We moeten hem dankbaar zijn. Zijn twee doelpunten waren fantastisch. Het eerste was met zijn zwakkere voet, al zou je dat niet zeggen. En het tweede was een heerlijke volley.", zo stelt Carrick, die duidelijk gecharmeerd is van zijn medespeler.

De acties van Januzaj tegen Sunderland zijn hier te zien in een compilatie. Zijn beide treffers waren zeer fraai. Het eerste doelpunt was een hard schot met zijn rechterbeen, terwijl de tweede treffer een fantastische volley met het linkerbeen was.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen