Van der Vaart belangrijk voor superieur HSV

6 oktober 2013, 17:38   Bijgewerkt: 6 oktober 2013, 19:19

Hamburger SV heeft zondagmiddag gehakt gemaakt van 1. FC Nürnberg. Nadat Bert van Marwijk zijn debuut als trainer van HSV vorige week opgeluisterd zag worden met een gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt (2-2), was HSV de baas in Nürnberg: 0-5. Rafael van der Vaart deed van zich spreken met een doelpunt en twee assists. Pierre-Michel Lasogga maakte een loepzuivere hattrick in zeven (!) minuten tijd.

HSV had absoluut geen kind aan Nürnberg, dat onderin de Bundesliga bungelt. Zodoende kende Van Marwijk een uiterst plezierige middag, tijdens zijn tweede officiële duel voor HSV. Rafael van der Vaart speelde een belangrijke rol, door de openingstreffer van de ploeg uit Hamburg te maken. Bij rust stond er 'slechts' een 0-1 stand op het scorebord.

Na rust ging HSV hevig op zoek naar een uitbreiding van de score. Dit lukte na een uur spelen, toen Lasogga de marge verdubbelde, op aangeven van Van der Vaart. Drie minuten later ontrolde zich dezelfde situatie: Van der Vaart gaf de assist, Lasogga rondde af: 0-3. Lasogga wist zijn derde treffer te maken in de 67e minuut, wat inhoudt dat hij binnen zeven minuten een loepzuivere hattrick wist te maken. Tolgay Ali Arslan maakte het nog erger voor de thuisploeg, door de 0-5 te maken.