Arsenal niet langs West Brom, blamage Tottenham

6 oktober 2013, 18:54   Bijgewerkt: 6 oktober 2013, 20:34

Arsenal heeft verzuimd alleen leider te worden in Engeland. De Londenaren kwamen zondag niet verder dan 1-1 bij West Bromwich Albion en moeten de koppositie nu delen met Liverpool. Die club won zaterdag met 3-1 van Crystal Palace. Tottenham Hotspur blameerde zich thuis tegen West Ham United: 0-3.

Arsenal trof met West Bromwich Albion een lastige tegenstander. Dat team is weliswaar slechts een middenmoter, maar stuntte vorige week wel met een 1-2 overwinning bij Manchester United. Ook tegen Arsenal sleepten de manschappen van coach Steve Clarke een goed resultaat uit het vuur.

In de 42ste minuut nam West Brom de leiding. Morgan Amalfitano slingerde een afgeslagen hoekschop opnieuw voor het doel en zag Claudio Yacob raak koppen. Een nederlaag bleef Arsenal wel bespaard. Jack Wilshere was daar met een treffer in de 63ste minuut voor verantwoordelijk. Die trof doel met een van richting veranderd schot, na een fraaie aanval via Olivier Giroud en Tomas Rosicky.

Tottenham Hotspur kwam ook niet tot winst. De ploeg van coach André Villas-Boas ging op het eigen White Hart Lane kansloos onderuit tegen stadgenoot West Ham United: 0-3. Met onder meer Christian Eriksen en Jan Verthonghen in de basis maakten The Spurs een allesbehalve overtuigende indruk. Daardoor hield West Ham United in de eerste helft eenvoudig stand in Londen.

Na de doelwissel straften de bezoekers het matige spel van de thuisclub zelfs helemaal af, in de vorm van drie doelpunten. Winston Reid opende na ruim een uur uit een corner de score. Ploeggenoot Kevin Nolan haalde de bal eerst nog per ongeluk van de lijn, maar in de rebound had Reid alsnog succes.

Ricardo Vaz Te zorgde zes minuten later voor de 0-2. Mark Noble stuurde de Portugees diep met een heerlijke steekpass. Die stuitte eerst nog op Hugo Lloris, maar zonder het zelf te beseffen, scoorde Ricardo Vaz Te in tweede instantie wel. Ravel Morrison maakte de afstraffing tien minuten voor het einde compleet. Uit een counter bepaalde hij de eindstand, met een tergend langzaam schot, op 0-3.

Arsenal en Liverpool voeren na zeven speeldagen de Premier League gezamenlijk aan met zestien punten. Tottenham had ook op dat puntenaantal kunnen komen, maar blijft nu samen met Manchester City vijfde met dertien punten. Chelsea en het verrassende Southampton staan met veertien punten op een gedeelde derde plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen