Ghana vreest voor veiligheid in en tegen Egypte

8 oktober 2013, 14:43

Ghana heeft de wereldvoetbalbond FIFA verzocht om de return tegen Egypte voor de WK-kwalificatie play-off te verplaatsen naar neutraal terrein. De wedstrijd zou in Cairo afgewerkt worden, maar de Ghanese bond (GFA) vreest dat de veiligheid voor zowel de ploegen als de toeschouwers in het geding is.

De GFA beschrijft in een maandag verstuurde brief hoe het nationale elftal van Egypte al haar WK-kwalificatiewedstrijden in eigen land tot dusver achter gesloten deuren speelde. Ook de wedstrijden vam Al Ahly en Zamalek voor de Afrikaanse Champions League werden zonder publiek gespeeld. Twee weken geleden werd een fan van Zamalek nog buiten het stadion van 'zijn' club vermoord, na een aanvaring met veiligheidstroepen.

Sindsdien kwamen er nog minimaal vijftig mensen om het leven tijdens een clash tussen veiligheidseenheden en aanhangers van president Mohammed Mursi. De GFA wijst de FIFA op soortgelijke situaties in het verleden, toen onder andere Ivoorkust wedstrijden afwerkte in Ghana ten tijde van een burgeroorlog.

Bovendien geeft de GFA aan nog steeds op verdere informatie over de play-offs te wachten. De heenwedstrijd wordt volgende week dinsdag gespeeld, maar heeft dat via de media moeten vernemen. Vanuit de FIFA kwam tot op heden nog geen bericht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen