Bellamy stopt als international na kwalificatiereeks

8 oktober 2013, 15:24

Craig Bellamy zal na de WK-kwalificatiereeks niet meer in actie komen voor het nationale elftal van Wales. De aanvaller bevestigde woensdag na de duels met Macedonië en België te stoppen als international. Het vriendschappelijke duel met Finland op 16 november laat hij aan zich voorbij gaan.

"Spelers komen en gaan, en mijn carrière is gekomen en gegaan. Ik moet doen wat het beste is voor het nationale elftal, en de huidige spelers zijn de toekomst. De volgende kwalificatieperiode ga ik niet meer meemaken", citeerde de BBC de Cardiff City-speler, die tevens de verwachting uitsprak dat de groep een goede kans maakt op kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk.

Bellamy speelde zijn eerste interland op 25 maart 1998 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jamaica. Daarna zou hij in ruim vijftien jaar nog vele malen het shirt van Wales dragen. De teller zal, indien Bellamy zowel vrijdag als dinsdag in actie komt, op 78 blijven steken. Een gele kaart tegen Macedonië kan nog roet in het eten gooien, want dat zou hem een schorsing opleveren voor het duel met België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen