Wilshere: "Alleen Engelse spelers voor Engeland"

9 oktober 2013, 09:46

De FA probeert Adnan Januzaj (foto) te overtuigen om uit te komen voor Engeland, maar dit stuit Jack Wilshere tegen de borst. De Arsenal-middenvelder vindt dat alleen geboren Engelse spelers uit mogen komen voor zijn land.

Januzaj heeft ruim de keus uit nationale elftallen. Hij werd in België geboren en kan daarom voor de Rode Duivels uitkomen. Dat weigerde hij tot dusver echter. Zijn ouders zijn afkomstig uit Albanië en Kosovo, daarnaast mag hij ook nog eens uitkomen voor Turkije en Servië. Vanaf 2018 mag hij ook uitkomen voor Engeland. Dat was voor de FA reden om alvast eens te polsen in hoeverre Januzaj interesse had in het nationale voetbalelftal van Engeland.

Wilshere is niet te spreken over de actie van de voetbalbond. "De enige mensen die voor Engeland zouden mogen uitkomen, moeten Engelse mensen zijn", citeert The Telegraph de international. "Als je in Engeland leeft en woont, en je doet dat vijf jaar, word je daar geen Engelsman van en moet je niet voor Engeland uitkomen. Als ik vijf jaar in Spanje leef, ga ik ook niet voor Spanje spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen