Benzema wil afrekenen met doelpuntendroogte

9 oktober 2013, 20:44

Karim Benzema weet al 16 maanden niet meer het net te vinden in het shirt van het Franse nationale elftal. De 25-jarige spits van Real Madrid heeft echter goede hoop snel een einde te kunnen maken aan de doelpuntendroogte voor Les Blues. "Het zal echt geen 10 jaar meer duren voordat ik weer tot scoren kom", zei hij woensdag in het Franse trainingskamp.

Zijn trainer Carlo Ancelotti bij Real Madrid uitte zich onlangs kritisch over de inzet van Benzema. Volgens de Italiaanse oefenmeester verricht de Fransman minder verdedigend werk dan bijvoorbeeld zijn Argentijnse ploeggenoot Angel Di Maria.

Benzema heeft geen boodschap aan de uitlatingen van zijn trainer. "Houding? Welke houding? Ik ben een echte aanvaller en als zodanig ook de eerste verdediger in mijn ploeg. Maar ik kan niet hetzelfde werk opknappen als een middenvelder of back. Toch loop ik genoeg in een wedstrijd, wel zo'n 10 kilometer per duel. Dus met mijn instelling is niets mis."

Benzema kan mogelijk al vrijdag in de oefeninterland tegen Australië in Parijs een einde maken aan alle kritiek. Het is echter maar de vraag of hij een basisplek krijgt onder bondscoach Didier Deschamps.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen