'Janssen had rode kaart Duits niet moeten trekken'

10 oktober 2013, 09:15   Bijgewerkt: 10 oktober 2013, 09:23

Scheidsrechter Ed Janssen had beter geen rode kaart kunnen trekken voor het getreuzel van RKC'er Sander Duits tijdens PSV-RKC. Dat is de bijna unanieme conclusie van de maatwerkbijeenkomst arbitrage, waarbij De Telegraaf traditioneel aanwezig is.

De krant tekent op dat scheidsrechtersbaas Dick van Egmond het tweede geel 'niet handig' noemde, te meer omdat het wegzenden van de RKC-aanvoerder meer tijd kostte dan het getreuzel bij de inworp. Het lijkt een steun in de rug voor RKC-trainer Erwin Koeman, naar wie de aanklager betaald voetbal woensdag een onderzoek instelde. Hij was furieus over de gele kaart die zijn speler ontving. "De scheidsrechter wilde gewoon even laten zien wie de baas is", foeterde hij na afloop. "Ik voel me genaaid."

Ook scheidsrechter Dennis Higler had beter zijn rode kaart op zak kunnen laten, in plaats van deze aan Roda JC-speler Frank Demouge te tonen, zo luidt het standpunt. De rode kaart werd getrokken na een vermeende elleboog in het gezicht van PEC Zwolle-middenvelder Joost Broerse, maar werd reeds geseponeerd. Het scheidsrechterskorps was het wel eens met de rode kaart die Roly Bonevacia in dezelfde wedstrijd ontving.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen