Finnbogason ziet IJsland wel op WK debuteren

11 oktober 2013, 10:47   Bijgewerkt: 11 oktober 2013, 10:54

IJsland maakt serieus aanspraak op de tweede plaats in zijn WK-kwalificatiepoule. Een overwinning op het al uitgeschakelde Cyprus en een goed resultaat tegen de Noren kunnen er zomaar voor zorgen dat de eilandbewoners zich plaatsen voor de play-offs. Daarmee is IJsland heel dicht bij de eerste EK- of WK-kwalificatie ooit. Spits Alfred Finnbogason dicht zijn land een goede kans toe.

"We mogen trots zijn op wat we tot dusver bereikt hebben", zegt hij op de officiële FIFA-website. "Het is de beste kwalificatiecampagne in de geschiedenis van het land. We hebben onszelf een goede positie gegeven om door te gaan. Ik geloof echt dat we het kunnen."

Als IJsland tweede wordt in de poule dient het nog wel te hopen dat het niet de slechtste nummer twee wordt en daarmee alsnog buiten de boot valt. Op dit moment hebben de IJslanders dertien punten. Bulgarije heeft datzelfde aantal en Hongarije heeft veertien.

Mocht het dan zover komen, dan kan zich een mooi sprookje vormen, vindt ook Finnbogason. "Als we in onze laatste twee wedstrijden een goed resultaat boeken, maken we echt kans in de play-offs. Met een beetje geluk in de loting en een hoop zelfvertrouwen, gaan we het redden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen