Groep G: Bosnië-Herzegovina zet belangrijke stap

11 oktober 2013, 21:56   Bijgewerkt: 11 oktober 2013, 23:20

Bosnië-Herzegovina wist zich in de geschiedenis nog nooit te kwalificeren voor een WK. In de huidige kwalificatiereeks doet de ploeg van bondscoach Safet Susic het echter uitstekend, waardoor de ploeg goede kans maakt om naar Brazilië te gaan. Vrijdag deed Bosnië-Herzegovina wederom zeer goede zaken, toen het in eigen land simpel wist af te rekenen met Liechtenstein: 4-1. Ondanks de zege van Griekenland op Slowakije (1-0), heeft Bosnië-Herzegovina dinsdag aan een zege in Litouwen genoeg om groepswinst te behalen. In dat geval moeten de Grieken genoegen nemen met de tweede plaats.

Bosnië-Herzegovina - Liechtenstein

In het Bilino Polje Stadion had Bosnië-Herzegovina geen kind aan Liechtenstein: 4-1. Het verschil werd in de eerste helft gemaakt. Manchester City-spits Edin Dzeko deed van zich spreken, door tweemaal trefzeker te zijn. Zvjezdan Misimovic en Vedad Ibisevic zorgeden voor de overige treffers van Bosnië-Herzegovina, die het in de tweede helft wel geloofden. De thuisspelende ploeg kwam niet meer tot scoren, terwijl Liechtenstein hun vierde WK-kwalificatietreffer wist te maken, waardoor het 4-1 zou worden.

Bosnië-Herzegovina bezet de eerste plaats op de ranglijst, maar zien Griekenland langszij komen, als het de wedstrijd tegen Slowakije winnend weet af te sluiten. In dat geval hebben beide landen 22 punten verzameld, maar hoeven de Bosniërs zich bij een overwinning op Litouwen (dinsdag, uit) geen zorgen te maken. Naast het betere doelsaldo hebben ze namelijk een beter doelsaldo dan de Grieken.

Griekenland - Slowakije

Griekenland won in het Karaiskakis Stadion met minimale cijfers van Slowakije. De Grieken kwamen zelf niet tot scoren, maar zagen dat een eigen doelpunt van Martin Skrtel voldoende was om de drie punten in eigen land te houden. Het knullige eigen doelpunt kwam op slag van rust tot stand. Dezelfde Skrtel kreeg na de wedstrijd nog een een rode kaart toegewezen van de arbiter van dienst. Met zeven gele kaarten was de wedstrijd überhaupt niet de meest sportieve van de avond.

Litouwen wist overigens van Letland te winnen met 2-0, door doelpunten van Fiodor Cernych en Saulius Mikoliunas. Deze landen bezetten nu respectievelijk de vierde en vijfde plaats in Groep G.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen