Groep D: sleutelrol Oranje bij bepalen tweede plaats

11 oktober 2013, 22:29   Bijgewerkt: 11 oktober 2013, 23:14

Dat Nederland Groep D met een groot vertoon van macht domineerde was al duidelijk. Eens te meer werd dit onderstreept, door de monsterzege (8-1) op Hongarije. Zo duidelijk als de groepswinst is voor Oranje, zo spannend is de strijd om plaats twee. Roemenië (0-4 bij Andorra) en Turkije (0-2 bij Estland) wisten allebei te winnen, waardoor de beslissing aanstaande dinsdag zal vallen.

Andorra – Roemenië

De Roemenen hadden in het Estadi Comunal d’Andorra la Vella geen kind aan Andorra. Evenals bij de wedstrijd tegen Oranje het geval was, lukte het Andorra tegen Roemenië om een tijd de pot dicht te houden. Vlak voor rust was het echter toch raak voor de Roemenen, toen Claudiu Keseru het net vond.

Na rust wisten de bezoekers uit te lopen naar een 0-4 overwinning. Bogdan Stancu knikte een voorzet van Alexandru Maxim tegen de touwen en na een uur spelen was Gabriel Torje vanaf elf meter verantwoordelijk voor het derde Roemeense doelpunt. Vijf minuten voor tijd deed Costin Lazar nog een duit in het zakje. Op aangeven van Torje zorgde Lazar voor de 0-4 eindstand.

Estland - Turkije

In de A. Le Coq Arena in Tallinn lukte het Turkije, in tegenstelling tot het Nederlands elftal, om op Estse bodem te zegevieren: 0-2. In het eerste bedrijf zorgde Umut Bulut, die in het Champions League-duel met Juventus ook trefzeker was, voor de openingstreffer namens de Turken. Dit was de ruststand in Estland.

Na de theepauze kwamen de Turken goed uit de startblokken. Burak Yilmaz, aanvaller van Galatasaray, maakte de treffer en bepaalde de eindstand op 0-2. Zodoende gingen de Turken met de volle drie punten terug naar huis.

De Turken hebben aanstaande dinsdag een goed resultaat nodig tegen Oranje, terwijl de Roemenen een makkelijke avond hopen te krijgen tegen Estland. Zowel Turkije als Roemenië heeft tot dusver zestien punten behaald, waardoor de spanning om te snijden is. Dat Hongarije (veertien punten) de lachende derde zal worden lijkt uitgesloten, aangezien het nu volledig afhankelijk is van Roemenië en Turkije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen