Groep E: ook Zwitserland kan Brazilië-ticket boeken

11 oktober 2013, 22:38   Bijgewerkt: 12 oktober 2013, 00:01

Zwitserland is door een zege in Albanië zeker van deelname aan het WK in Brazilië. Het betekent dat de Zwitsers zich voor de derde keer op rij plaatsen voor het WK. Op voorhand kwamen IJsland, Slovenië, Noorwegen en Albanië in aanmerking om met de tweede plaats aan de haal te gaan. Vrijdag zorgden IJsland en Slovenië ervoor dat zij de grootste kans houden om zich te kwalificeren door het WK, door te winnen van respectievelijk Cyprus (2-0) en Noorwegen (3-0).

Albanië - Zwitserland

Zwitserland wist op voorhand dat het aan een overwinning genoeg zou hebben. De Zwitsers behielden duidelijk de rust in Albanië. Dat ze in de eerste helft nog niet tot scoren kwamen, baarde de ploeg niet tot zorgen. De ploeg speelde geduldig, en kwam vlak na rust op 0-1, door Bayern München-vleugelaanvaller Xherdan Shaqiri.

Albanië probeerde op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar Michael Lang verdubbelde de marge namens Zwitserland. De Zwiterse zege zou niet echt meer in gevaar komen, ware het niet dat Hamdi Salihi vlak voor tijd nog een strafschop benutte, waardoor er een 1-2 eindstand op het scorebord zou komen te staan.

IJsland - Cyprus

Niet winnen zou voor IJsland veel risico's met zich meebrengen. De ploeg wist dat het er alles aan moest doen om de drie punten in eigen huis te houden. Dit lukte, met Johann Berg Gudmundsson en Kolbeinn Sigthorsson in de startformatie. Laatstgenoemde wist IJsland op een belangrijke voorsprong te schieten, na een uur spelen. Gylfi Sigurdsson zette zijn scoringdrift bij Tottenham Hotspur door, toen hij IJsland naar de 2-0 eindstand wist te schieten. Alfred Finnbogason speelde 25 minuten mee namens IJsland.

Slovenië - Noorwegen

De Slovenen, met PSV-aanvaller Tim Matavz in de ploeg, hadden op voorhand een moeilijkere avond verwacht tegen Noorwegen. Slovenië wist overtuigend met 3-0 te winnen. Milivoje Novakovic was met een hattrick de gevierde man bij het thuisspelende land.

IJsland en Slovenië zullen onderling uit gaan maken wie uiteindelijk tweede zal worden in Groep E. IJsland gaat op bezoek bij Noorwegen, terwijl de lastige uitwedstrijd tegen Zwitserland op de Slovenen wacht. IJsland heeft dus duidelijk de beste papieren om tweede te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen