Colombia naar WK, Argentinië behaalt groepswinst

12 oktober 2013, 09:20

Colombia heeft zich voor het eerst sinds 1998 (Frankrijk) weer weten te plaatsen voor het WK, dat in 2014 in Brazilië zal plaatsvinden. In een krankzinnig duel tegen Chili kwamen de Colombianen terug tot 3-3, na eerder tegen een 0-3 achterstand aangekeken te hebben. Colombia staat nu tweede en ligt buiten bereik van nummer vijf Uruguay, dat op vijf punten achterstand staat.

De Colombianen hielden een punt over aan het spektakelstuk met Chili. In het Estadio Metropolitano Roberto Meléndez was de eerste helft een heus drama voor Colombia. De Chilenen wisten uit te lopen naar een stevige 0-3 voorsprong. Alexis Sánchez scoorde twee keer, nadat Juventus-middenvelder Arturo Vidal Chili al vanaf elf meter op voorsrong had geschoten.

Het contrast met de tweede helft was onwijs groot. Aanleiding hiervoor was een rode kaart van Carlos Carmona, die na een kleine zeventig minuten spelen vroegtijdig mocht gaan douchen. Dit bleek het startschot voor een Colombiaans slotoffensief. Teófilo Gutiérrez vond de aansluiting en AS Monaco-vedette Radamel Falco wist twee strafschoppen te verzilveren, waardoor er uiteindelijk een 3-3 stand op het scorebord zou staan. Ondanks het weggeven van de voorsprong heeft ook Chili aardige papieren om naar Brazilië te gaan, aangezien het verschil met Uruguay opliep tot drie punten.

Argentinië heeft de WK-kwalificatiereeks als winnaar afgesloten. In eigen land won het met 3-1 van Peru. De Argentijnen, die het zonder de geblesseerde Lionel Messi moesten stellen, beleefde een valse start, aangezien Claudio Pizarro voor een Peruviaanse voorsprong zorgde. De Argentijnen rechtten echter de rug.

Ezequiel Lavezzi wist eigenhandig de achterstand om te buigen in een voorsprong, door voor rust twee maal doel te treffen. In de tweede helft maakte Internazionale-aanvaller Rodrigo Palacio er 3-1 van. Argentinië heeft de reeks zodoende met verve doorstaan, aangezien het met 32 punten uit vijftien duels niet meer in te halen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen