Olsen: "De 2-2 was een verschrikkelijk moment"

12 oktober 2013, 12:14

De Deense fans kwamen er vrijdagavond bekaaid vanaf, toen Denemarken in de uiterste slotfase van de WK-kwalificatiewedrijd een overwinning in rook zag opgaan. Italië wist in de blessuretijd gelijk te komen met Denemarken, dankzij een treffer van Alberto Aquilani. Morten Olsen, de Deense bondscoach, heeft er flink de pest in.

Met een overwinning zou Denemarken boven de Bulgaren uitkomen. Dankzij de remise tegen Italië, staat Denemarken op de derde plaats in Groep B. De late gelijkmakende treffer was een mokerslag voor de Denen, zo geeft Olsen aan: “Ik heb te doen met de spelers, de 2-2 was één van de verschrikkelijkste momenten, waaraan je niet wil denken”, aldus Olsen volgens Voetbal International.

Olsen vond dat zijn ploeg absoluut meer verdiende dan één punt: “We speelden tegen een goede  ploeg met goede spelers, maar ons optreden in de tweede helft was fantastisch”, waarmee Olsen de loftrompet steekt over de prestatie van zijn ploeg. “Maar we hebben het niet vanavond laten liggen, maar eerder in de kwalificatie. We zijn niet goed genoeg geweest.”, zo concludeert de Deense oefenmeester.

Olsen is al meer dan tien jaar bondscoach van Denemarken. Ondanks dat de kans op het mislopen van het WK zeer groot lijkt, wil de trainer niet ingaan op zijn positie: “Die discussie hoort hier niet thuis. Het gaat nu om het elftal en de wedstrijd die van onze kant zeer goed was. Gedachten over al het andere zijn niet relevant. We richten ons op de volgende wedstrijd.”, aldus Olsen.

Helemaal kansloos is Denemarken overigens niet. Bulgarije kan het dinsdag in eigen land afmaken tegen Tsjechië. Doen de Bulgaren dit niet, dan kan Denemarken profiteren, door de wedstrijd tegen Malta winnend af te sluiten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen