Spanje-debutant Michu: "Ben blij en dankbaar"

12 oktober 2013, 13:03

Michu beleefde vrijdagavond zijn debuut voor het Spaanse nationale elftal. De aanvaller van Swansea City speelde een klein uur mee tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland (2-1 winst). De 27-jarige Michu kan zijn geluk niet op zijn eerste opwachting voor de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque.

De Spaanse aanvaller zag zijn prestaties in de Premier League eindelijk beloond worden met een optreden voor de nationale ploeg: "Ik ben heel blij en dankbaar. Ik waardeer het vertrouwen dat de trainer in mij toont. Ik ben de selectie ook zeer dankbaar. Alles verliep heel soepel.", aldus Michu volgens SkySports.

Michu zag dat Spanje haar ongeslagen status behield en zodoende rechtstreekse plaatsing voor het WK in Brazilië eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dit tot vreugde van de Swansea-aanvaller: "Het is altijd moeilijk om tegen deze ploegen te spelen. We wisten dat ze zich zouden opsluiten, om ons zo weinig mogelijk ruimte en kansen te bieden. Je hebt veelvuldig het balbezit, maar komt er moeilijk doorheen. In de tweede helft scoorden we twee doelpunten, waarmee we de wedstrijd op slot gooiden en de drie punten binnen wisten te halen.", zo stelt de debutant.

Overigens scoorde de vervanger van Michu, Alvaro Negredo, de tweede treffer van de Spanjaarden. Michu speelde voor Real Oviedo, Celta Vigo en Rayo Vallecano, voordat hij een contract ondertekende bij Swansea.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen