Townsend: Spurs-revelatie met prachtdebuut Engeland

12 oktober 2013, 15:54   Bijgewerkt: 12 oktober 2013, 17:01

Andros Townsend baarde dit seizoen bij Tottenham Hotspur al opzien met zijn prestaties. Vrijdagavond maakte de jonge flankspeler zijn debuut voor het Engelse nationale elftal. Het 22-jarige talent wist zijn debuut op te luisteren met een belangrijke treffer. Engeland won, mede door de bijdrage van Townsend, met 4-1 van Montenegro, waardoor het aanstaande dinsdag tegen Polen het karwei af kan maken.

Wint Engeland van Polen, dan wordt het groepswinnaar, waarmee het zich rechtstreeks kwalificeert voor het WK in Brazilië. Townsend maakte in de 78e minuut de bevrijdende 3-1. De Spurs-vleugelaanvaller ondernam een mooie dribbel, waarna hij fraai afrondde van buiten de zestien. Een paar minuten later werd de jongeling naar de kant gehaald.

Wie is deze jonge vleugelspeler eigenlijk? Townsend werd geboren in het Engelse Leytonstone en kwam op negenjarige leeftijd al in de jeugdacademie van The Spurs terecht. Het talent werd maar liefst negen keer (!) verhuurd aan diverse Engelse clubs: Yeovil Town, Leyton Orient, Milton Keynes Dons, Ipswich Town, Watford, Millwall, Leeds United, Birmingham City en Queens Park Rangers werden verblijd met de tijdelijke komst van Townsend.

Townsend doorliep de nationale jeugdelftallen van Engeland. In totaal kwam de jongeling achttien keer uit voor verschillende nationale jeugdteams. Vrijdagavond maakte hij dus voor het eerst zijn opwachting voor de hoofdmach van de Three Lions.

Engeland-bondscoach Roy Hodgson geeft toe aan The Guardian dat hij wat sceptisch was over het selecteren van de jonge buitenspeler van de Spurs: “We twijfelden of we Andros Townsend wel moesten selecteren. We hebben er intern over gesproken en hebben hiervoor goed de tijd genomen. Om spelers als Jack Wilshere en James Milner buiten de selectie te laten, was absoluut niet makkelijk. Het is nooit makkelijk om een ervaren en vaardige spelers niet op te stellen.”, aldus de Engeland-bondscoach.

“Maar we hebben iets voorgenomen, wat later uit bleek te komen. We dachten dat de snelheid van Andros deuren voor ons zou openen tegen een dichte defensie. Hij speelde heel sterk en was belangrijk. Het is niet makkelijk om zo’n debuut aan de dag te leggen, maar hij verdient het krediet. Hij speelde met rust en kalmte, die ik ook bij hem heb gezien toen hij voor QPR en Tottenham speelde. Hij was van waarde en kan blij zijn.", zo stelt Hodgson, waarmee hij de jongeling complimenteert.

Townsend zelf kan de ontwikkelingen rond zijn persoon nauwelijks geloven: "Ik ben enorm trots op de wijze waarop ik mijn land vertegenwoordig heb. Goed spelen en scoren, het is een droom die uitkomt.", aldus de jongeling op de officiële website van Tottenham.

De vleugelaanvaller probeerde de wedstrijd te benaderen, zoals hij een normale wedstrijd ook benadert: "Ik probeerde mijn normale spel te spelen en het ging allemaal goed. Het belangrijkste is de overwinning, het was een prachtige wedstrijd.", zo stelt Townsend. Het gaat vrij snel met het talent: "Het moet nog bezinken. Het enige waar ik aan denk is de wedstrijd van donderdag, tegen Polen. Daarna keer ik terug bij de Spurs, waar we ons gaan voorbereiden op Aston Villa."

Bekijk hier het fraaie doelpunt van Townsend tegen Montenegro:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen