Put zet met Burkina Faso volgende stap naar WK

12 oktober 2013, 19:59

Burkina Faso heeft het eerste duel met Algerije in de play-offs om een ticket voor het WK in Brazilië gewonnen. De ploeg van de Belgische bondscoach Paul Put won zaterdag voor eigen publiek, in hoofdstad Ouagadougou, met 3-2 van de Algerijnen. Aristide Bancé kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner.

Jonathan Pitroipa bracht Burkina Faso op slag van rust voor de eerste keer aan de leiding. De speler van Stade Rennes opende de score met een kopbal. Met een van richting veranderd schot herstelde Sofiane Feghouli vijf minuten na de pauze de balans, maar de 1-1 bleef slechts een kwartier staan.

Djakaridja Kone bezorgde Burkina Faso in de 65ste minuut met een diagonale schuiver een nieuwe voorsprong, maar opnieuw kwam Algerije langszij. Deze keer was Carl Medjani trefzeker uit een hoekschop. Uiteindelijk bleek drie keer scheepsrecht voor Burkina Faso. Uit een strafschop bepaalde Aristide Bancé de eindscore vier minuten voor het einde op 3-2. Daardoor reist Burkina Faso met een goed gevoel af naar Algerije voor de return, die op 19 november wordt gespeeld. De winnaar van het tweeluik kwalificeert zich voor het WK  in Brazilië.

Onder leiding van Put haalde Burkina Faso begin dit jaar al verrassend de finale van de Afrika Cup in Zuid-Afrika. Die werd met 1-0 verloren van Nigeria.