VVV Venlo en Excelsior naderen subtop

12 oktober 2013, 20:39

VVV Venlo en Excelsior hebben aansluiting gevonden bij de subtop van de Jupiler League. VVV boekte zaterdagavond een 1-2 overwinning bij FC Oss, terwijl de Rotterdammers voor eigen publiek met 2-1 wonnen van Almere City FC.

VVV moest zich in Oss terug knokken van een achterstand. Na slecht verdedigen van de Limburgers zette Guyon Philips de thuisclub in de twintigste minuut op 1-0. Twee minuten later was de balans hersteld. Vanwege een overtreding op Yuki Otsu kreeg VVV een penalty, die Leon de Kogel overtuigend binnen knalde. Otsu bezorgde VVV een kwartier voor tijd, na een fraaie kapbeweging en dito schot, de winst.

Met doelpunten in de 57ste en 69ste minuut was Lars Veldwijk de grote man bij Excelsior in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Die treffers kwamen de Flevolandse bezoekers niet meer te boven, al deed Cees Toet nog wel iets terug.

Door de overwinning heeft VVV na twaalf wedstrijden achttien punten, goed voor de zevende plaats. Excelsior staat met één punt minder achtste, al moet het die positie wel delen met Telstar en Volendam. Zij komen later deze speelronde nog in actie.