Van Hanegem: "Statement van jewelste van Oranje"

Ger
14 oktober 2013, 09:51

Willem van Hanegem is lyrisch over de 8-1 overwinning van het Nederlands elftal op Hongarije. Volgens de oud-international liet Oranje bij momenten voetbal van een 'ongekend hoge kwaliteit' zien.

"Wat een grandioze wedstrijd was het. Het is een statement van jewelste. Als team en individueel. En niemand moet aankomen met de suggestie dat Hongarije waardeloos speelde", stelt Van Hanegem in zijn column in AD Sportwereld. "Als je echt goed bent, speel je iedereen van de mat als je dat met zijn allen wil. Tegen Hongarije zag je terug wat een dergelijke overtuiging in een wedstrijd kan los maken."

"Ik vond die vierde goal imposant, echt imposant; met die hakballetjes van Jeremain Lens, de gestifte voorzet van Arjen Robben en de perfecte kopbal van een ongelooflijk gedreven Robin van Persie. In die aanval zat alles, echt van ongekend hoge kwaliteit was dat. Als je dat er in zo'n wedstrijd uitperst, dan heb je heel veel klasse in huis."

Van Hanegem kijkt uit naar het afsluitende WK-kwalificatieduel met Turkije. "Dat kan een erg aantrekkelijke wedstrijd worden in een explosieve ambiance. Zo'n sfeertje dat je als uitspelende ploeg aan het begin in één of twee aanvallen afkoelt. Ik verheug me er nu al op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen