Wilmots 'speelt het correct' met PSV'er Bakkali

14 oktober 2013, 18:16

Hoewel Zakaria Bakkali bekendgemaakt heeft dat hij voor België kiest, kan de jonge aanvaller van PSV nog altijd terug. Omdat hij nog geen officiële interland gespeeld heeft voor de Rode Duivels, zou hij nog altijd voor Marokko mogen kiezen. Marc Wilmots, de bondscoach van België, is echter niet van plan om Bakkali om die reden dinsdag speelminuten te gunnen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales.

Als Wilmots de jonge PSV'er laat invallen, al is het maar één minuutje, is Bakkali officieel voetbal-Belg. Maar de bondscoach vindt dat geen criterium, liet hij volgens Sporza maandag weten. "Zo werkt het niet bij ons. Bakkali heeft met zijn hart gekozen en het is niet omdat hij niet zou spelen dat hij een andere keuze zou maken. We spelen het correct. Als Bakkali speelt, zal hij dat sportief verdiend hebben", stelt hij.

Bakkali zelf staat te trappelen om te debuteren, liet hij weten in Het Nieuwsblad. "Ik hoop mijn eerste minuten te pakken. Maar ik heb geen idee wat de coach wil. Als ik speel, zal het een bijzonder moment zijn, in het bijzijn van mijn familie. En zo'n feestelijke wedstrijd is natuurlijk perfect om mij te tonen aan het Belgische publiek."

België verzekerde zich vrijdag in Kroatië al van een ticket voor het komende WK.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen