Uruguay en Colombia zitten Oranje dwars

16 oktober 2013, 07:53   Bijgewerkt: 16 oktober 2013, 08:11

Nederland is geen groepshoofd bij het WK van volgend jaar in Brazilië. Oranje moest hopen op uitglijders van Uruguay en Colombia, maar beide landen wonnen in de nacht van dinsdag op woensdag hun laatste groepswedstrijd. Uruguay versloeg Argentinië met 3-2, maar is desondanks niet rechtstreeks geplaatst voor het WK.

Uruguay en Argentinië maakten er in Montevideo een heerlijke wedstrijd van. Voor rust kwam Uruguay twee keer op voorsprong, waarvan één keer via Luis Suarez, maar beide keren maakte Maxi Rodriguez gelijk. Toen Edinson Cavani de thuisploeg vlak na de pauze voor de derde keer op voorsprong zette, bleef een antwoord uit.

Die zege was bijna genoeg voor Uruguay om naar het WK te mogen, want de verwachte salomremise bij Chili-Ecuador bleef uit. Chili won met 2-1, waardoor Uruguay in punten gelijk kwam met Ecuador. Op basis van het betere doelsaldo ging de vierde plaats, en het bijbehorende ticket voor het WK, echter naar Ecuador.

Colombia, dat al zeker was van WK-deelname, versloeg Paraguay met 1-2. Minpunt voor Colombia was een rode kaart voor Freddy Guarin, die hierdoor vermoedelijk de start van het WK in Brazilië moet missen. Mario Yepes maakte beide doelpunten.

Uruguay moet, om Brazilië te halen, nog in een play-off afrekenen met Jordanië. Overigens is Oranje, ook als Uruguay deze play-off verliest, geen groepshoofd. De acht landen met een beschermde status bij de loting voor de groepsfase zijn dan Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België, Italië en Zwitserland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen